Наслов:

ИЗДРЖАНО И НА НИВО


Објавено на: 28.05.1976
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10540 | Страна: 8

Програма:
Елегија од Бужаровски, Писмо од Стојков, Камерна музика бр. 3 за виолончело и ансамбл од Прошев, Дивертименто за 9 инструменти од Пистон, Простор 2 од Голабовски и Имагинација 2 за глас и ансамбл од Бручи.
Учесници:
Камерен ансамбл „Света Софија“; диригент: Тома Прошев; Јулијана Анастасијевиќ - мецосопран; Цирил Шкерјанц - виолончело

Клучни зборови:
Јулијана Анастасијевиќ Камерна музика бр. 3 за виолончело и ансамбл Дивертименто за 9 инструменти Пистон Камерен ансамбл Света Софија Имагинација 2 за глас и ансамбл Прошев Бручи Простор 2 Цирил Шкерјанц Голабовски Стојков Тома Прошев 1976 Димитрије Бужаровски Бужаровски Елегија Писмо

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат