Наслов:

ТВОРЕЧКИОТ ПАТ НА НИКОЛОВСКИ


Издадено на: 26.05.1976
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10538 | Страна: 10

Програма:
Симфонија бр. 3 и други дела од Властимир Николовски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Перо Петровски; Ана Липша-Тофовиќ - сопран

Клучни зборови:
1976 Ана Липша Тофовиќ Властимир Николовски Македонска филхармонија Перо Петровски Симфонија бр. 3 Сотир Голабовски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат