Наслов:

ВИСТИНСКИ ОПЕРСКИ НАДЕЖИ


Издадено на: 23.05.1976
Автор: Ана Липша-Тофовиќ
Периодика: Нова Македонија
Број: 10535 | Страна: 10

Програма:
Арии од оперите „Хофманови приказни“, „Бал под маски“, „Така прават сите“, „Севилскиот берберин“, „Мадам Батерфлај“, „Самсон и Далила“, „Боеми“, „Трубадур“ и др.
Учесници:
Милена Морача - сопран, Словенија; Бранка Матиќ-Јеликиќ - мецосопран, Хрватска; Светлана Бајчевиќ - сопран, Србија; Лидија Митревска - мецосопран; Марија Муратовска - сопран; Сребринка Аргирова - мецосопран, Бугарија; Бранимир Јовановиќ - бас, Србија; Атанас Шопов - тенор, Бугарија

Клучни зборови:
1976 Ана Липша Тофовиќ Атанас Шопов Бал под маски Боеми Бранимир Јовановиќ Бранка Матиќ-Јеликиќ Лидија Митревска Мадам Батерфлај Мајски оперски вечери Марија Муратовска Милена Морача Самсон и Далила Светлана Бајчевиќ Севилскиот берберин Сребринка Аргирова Така прават сите Томче Грнчаровски Трубадур Хофманови приказни

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат