Наслов:

ЛОША ПРЕТСТАВА


Издадено на: 22.05.1976
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 4018 | Страна: 10

Програма:
Опера „Продадена невеста“ од Беджих Сметана
Учесници:
солисти од Анкарската опера: Кериман Давран, Нурсел Солзутурк, Хилми Гиргинкоч, Ајдин Тоској, Октај Ајкуз, Нахит Сахер, Нуран Авџи; диригент: Сабахатин Календер, Турција
Забелешка:
22,23.05.1976

Клучни зборови:
1976 Ајдин Тоској Беджих Сметана Владо Чучков Кериман Давран Нахит Сахер Нуран Авџи Нурсел Солзутурк Октај Ајкуз Продадена невеста Сабахатин Календе Хилми Гиргинкоч

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат