Наслов:

УБАВИ ГЛАСОВНИ МОЖНОСТИ


Издадено на: 20.05.1976
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10532 | Страна: 8

Програма:
Опера „Севилскиот берберин“ од Џоакино Росини
Учесници:
солисти од Софиската опера: Никола Василев, Марија Димчевска, Павел Герџиков, Стефан Селников, Павел Куршумов, Бојка Косева; диригент: Михаил Ангелов

Клучни зборови:
1976 Бојка Косева Мајски оперски вечери Марија Димчевска Михаил Ангелов Никола Василев Павел Герџиков Павел Куршумов Севилскиот берберин Сотир Голабовски Стефан Селников Џоакино Росини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат