Наслов:

ГРИЖА ЗА ОСТВАРУВАЊЕ НА КВАЛИТЕТЕН ЗВУК


Издадено на: 19.05.1976
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10531 | Страна: 10

Програма:
Опера „Боеми“ од Џакомо Пучини
Учесници:
солисти од Љубљанската опера: Вилма Буковец, Злата Огњановиќ, Рајко Коритники, Стане Коритник, Драго Чуден, Иван Санцин; диригент: Цветко Цирил

Клучни зборови:
1976 Боеми Вилма Буковец Драго Чуден Злата Огњановиќ Иван Санцин Мајски оперски вечери Рајко Коритники Сотир Голабовски Стане Коритник Цветко Цирил Џакомо Пучини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат