Наслов:

УБЕДИТЕЛНА ИСПОЛНИТЕЛСКА КОНЦЕПЦИЈА


Издадено на: 16.05.1976
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10528 | Страна: 10

Програма:
Опера „Травијата“ од Џузепе Верди
Учесници:
солисти: Павлина Апостолова, Анастазија Низимова, Благоја Николовски, Никола Митиќ; диригент: Александар Лековски

Клучни зборови:
1976 Александар Лековски Анастазија Низимова Благоја Николовски Никола Митиќ Павлина Апостолова Сотир Голабовски Травијата Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат