Наслов:

ЗАНИМЛИВО И ПРИВЛЕЧНО


Издадено на: 05.05.1976
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10517 | Страна: 11

Програма:
Соната за обоа и пијано и Рондо драматико за кларинет и пијано од Стојан Стојков, Соната, Сонатина за соло пијано и циклус Хумористични песни за глас и пијано од Димитрије Бужаровски, Минијатури за кларинет и пијано и Порака за глас и пијано од Стојче Тошевски, Псалм за глас и пијано од Ристо Аврамовски и соло песната „Смртта на борецот“ од Михајло Николовски. Балада оп. 47 во As-dur, Импромпти оп. 50, Фантазија импромпти оп. 66, Ноктурно оп. 48, Скерцо во b-moll, Полонези во Es-dur и As-dur, валцери бр. 1 и 2 оп. 64 и три мазурки (a-moll, As-dur и fis-moll) оп. 59 од Фредерик Шопен.
Учесници:
Димитрије Бужаровски - пијано; Милан Фирфов - баритон; Борис Танасков - кларинет; Љупчо Митановски - обоа Лидија Грихтоловна - пијано, Полска

Клучни зборови:
1976 a-moll fis-moll оп. 59 Ас дур Балада оп. 47 во As-dur Борис Танасков валцери бр. 1 и 2 оп. 64 Димитрије Бужаровски Импромпти оп. 50 Лидија Грихтоловна Љупчо Митановски мазурки Милан Фирфов Минијатури за кларинет и пијано Михајло Николовски Ноктурно оп. 48 Полонези во Es-dur Порака за глас и пијано Псалм за глас и пијано Ристо Аврамовски Рондо драматико за кларинет и пијано Скерцо во b-moll Смртта на борецот Соната Соната за обоа и пијано Сонатина за соло пијано Сотир Голабовски Стојан Стојков Стојче Тошевски Фантазија импромпти оп. 66 Фредерик Шопен циклус Хумористични песни за глас и пијано

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат