Наслов:

ЕДИНСТВЕНО ДВОРЖАК


Издадено на: 29.04.1976
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10513 | Страна: 10

Програма:
Седум балкански игри од Марко Тајчевиќ, Виолински концерт во e-moll од Феликс Менделсон и Симфонија бр. 7 од Антонин Дворжак.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Бого Лесковиц; Маја Дешпаљ - виолина, Хрватска

Клучни зборови:
1976 Антонин Дворжак Бого Лесковиц Виолински концерт во e-moll Димитрије Бужаровски Маја Дешпаљ Македонска филхармонија Марко Тајчевиќ Седум балкански игри Симфонија бр. 7 Феликс Менделсон

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат