Наслов:

КАМЕРНО МУЗИЦИРАЊЕ


Издадено на: 24.04.1976
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10508 | Страна: 10

Програма:
Арии од оперите „Дидона и Енеј“ од Персл и „Дон Жуан“ од Моцарт, арија од ораториумот „Пасија по Матеј“ од Бах и 9 песни од циклусот „Зимско патување“ од Шуберт. Соната оп. 16 од Сен-Санс, Соната од Пуланк, Кларибел од Боца и Прва рапсодија од Дебиси.
Учесници:
Анастасија Димитрова - сопран; Љупка Хаџи Георгиева - пијано Миленко Стефановиќ - кларинет; Мирјана Крсљанин - пијано

Клучни зборови:
1976 9 песни од циклусот Зимско патување Анастасија Димитрова Арија Бах Боца Дебиси Дидона и Енеј Димитрије Бужаровски Дон Жуан Кларибел Љупка Хаџи-Георгиева Миленко Стефановиќ Мирјана Крсљанин Моцарт Пасија по Матеј Персл Прва рапсодија Пуланк Сен-Санс Соната Соната оп. 16 Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат