Наслов:

ИНСПИРАЦИЈА ПРЕКУ ГЕСТОТ


Издадено на: 15.04.1976
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10499 | Страна: 10

Програма:
Предигра „Егмонт“ од Бетовен, Концерт за флејта и оркестар од Нилсон и Три ноктурна: Облаци, Празници и Сирени од Дебиси.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Оскар Данон; Никола Атанасов - флејта

Клучни зборови:
1976 Бетовен Дебиси Димитрије Бужаровски Концерт за флејта и оркестар Македонска филхармонија Никола Атанасов Нилсон Облаци Оскар Данон Празници Предигра Егмонт Сирени Три ноктурна

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат