Наслов:

НОВО БУДЕЊЕ НА НАШИОТ ПЕАЧКИ ГЕНИЈ


Издадено на: 10.04.1976
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10494 | Страна: 10

Програма:
Дела од Бах, Шуберт, Шуман, Чајковски, Милојевиќ, Верди и Де Фаља.
Учесници:
Анастазија Низамова-Мухиќ - сопран

Клучни зборови:
1976 Анастазија Низамова-Мухиќ Бах Верди Де Фаља Милојевиќ Сотир Голабовски Чајковски Шуберт Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат