Наслов:

ФРАНК И ПРОШЕВ НАЈУСПЕШНО ИЗВЕДЕНИ


Објавено на: 04.04.1976
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10489 | Страна: 12

Програма:
Соната оп. 24 бр. 5 „Пролетна“ од Бетовен, Соната оп. 108 бр. 3 од Брамс, Соната од Прошев и Соната во A-dur од Франк.
Учесници:
Билјана Гаврилска - виолина; Љупка Хаџи Георгиева - пијано

Клучни зборови:
Соната во А дур Љупка Хаџи-Георгиева Прошев 1976 Соната оп. 24 бр. 5 Димитрије Бужаровски Пролетна Билјана Гаврилска Соната оп. 108 бр. 3 Соната Бетовен Брамс Франк

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат