Наслов:

УБАВО ПРЕТСТАВУВАЊЕ НА СЛИКАРОТ МАТИС


Издадено на: 01.04.1976
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10486 | Страна: 8

Програма:
Предигра кон операта „Дон Жуан“ и Концерт за две виолини и оркестар од Волфганг Амадеус Моцарт и „Сликарот Матис“ од Пол Хиндемит.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ангел Шурев; Виолинско дуо Гаврилска-Братоев; Киро Давидовски - обоа; Димче Стојановски - виолончело

Клучни зборови:
1976 Ангел Шурев Виолинско дуо Гаврилска-Братоев Волфганг Амадеус Моцарт Димитрије Бужаровски Димче Стојановски Киро Давидовски Концерт за две виолини и оркестар Македонска филхармонија Пол Хиндемит Предигра кон операта Дон Жуан Сликарот Матис

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат