Наслов:

ДИРИГЕНТСКИ „НЕРВ“


Издадено на: 24.03.1976
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10477 | Страна: 10

Програма:
Римски карневал од Берлиоз, Концерт за харфа од Дитерсдорф и Симфонија бр. 4 од Шуман.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Жан-Пјер Жакија; Татјана Шопова - харфа

Клучни зборови:
1976 Берлиоз Димитрије Бужаровски Дитерсдорф Жан-Пјер Жакија Концерт за харфа Македонска филхармонија Римски карневал Симфонија бр. 4 Татјана Шопова Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат