Наслов:

КАКО И ПОРАНО


Издадено на: 19.03.1976
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10472 | Страна: 11

Програма:
Предигра кон операта „Марта“ од Фридрих Флотов, Рапсодија „Циган“ од Морис Равел, циклус „Минијатури“ од Томислав Зографски, арии од оперите „Фауст“ и „Боеми“ и Унгарска рапсодија бр. 2 од Франц Лист.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Перо Петровски; Божидар Братоев - виолина; Искра Божиновска - сопран

Клучни зборови:
1976 Боеми Божидар Братоев Димитрије Бужаровски Искра Божиновска Македонска филхармонија Морис Равел Перо Петровски Предигра кон операта Марта Рапсодија Циган Томислав Зографски Унгарска рапсодија бр. 2 Фауст Франц Лист Фридрих Флотов циклус Минијатури

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат