Наслов:

ВО ЗНАК НА СЛОВЕНЕЧКИТЕ УМЕТНИЦИ


Издадено на: 14.03.1976
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10467 | Страна: 12

Програма:
Вокална музика од 16-ти век. Триа од Љубомир Бранѓолица, Феликс Менделсон и Морис Равел. Предигра кон „Крал Матјаж“ од Бравничар, Концертантна симфонија за обоа, кларинет, хорна, фагот и оркестар КВ 297 од Моцарт и Симфонија бр. 9 „Од новиот свет“ од Дворжак.
Учесници:
Камерен хор на РТС; диригент: Драган Шуплевски Трио „Тартини“, Словенија Словенечка филхармонија; диригент: Антон Колар; Стојан Докузов - обоа; Франц Тржан - кларинет; Емил Кречан - хорна; Антон Рупар - фагот

Клучни зборови:
1976 Антон Колар Антон Рупар Бравничар Вокална музика од 16-ти век Дворжак Димитрије Бужаровски Драган Шуплевски Емил Кречан Камерен хор на РТС кларинет Концертантна симфонија за обоа Љубомир Бранѓолица Морис Равел Моцарт Предигра кон Крал Матјаж Симфонија бр. 9 Од новиот свет Словенечка филхармонија Стојан Докузов Трио Трио Тартини фагот и оркестар КВ 297 Феликс Менделсон Франц Тржан хорна

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат