Наслов:

ШИРОК ДИЈАПАЗОН НА МОЖНОСТИ И ИНТЕРЕСИРАЊА


Објавено на: 14.03.1976
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10467 | Страна: 12

Програма:
5 прелудиуми оп. 16 од Александар Скрјабин, 6 сонати од Доменико Скарлати, 6 мазурки, 6 валцери и 6 етиди од Фредерик Шопен и „Тромерај“ од Станко Хорват.
Учесници:
Владимир Крпан - пијано, Хрватска

Клучни зборови:
5 прелудиуми оп. 16 6 сонати 6 мазурки 6 валцери 6 етиди Фредерик Шопен Тромерај Доменико Скарлати Станко Хорват Владимир Крпан Сотир Голабовски Александар Скрјабин 1976

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат