Наслов:

ПРАЗНИК НА МУЗИКАТА


Издадено на: 13.03.1976
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 3959 | Страна: 10

Програма:
Предигра „Кралот Матијаж“ од Бравничар, Концертантна симфонија за обоа, кларинет, фагот и хорна Es-dur од Моцарт и Симфонија „Од новиот свет“ од Дворжак.
Учесници:
Словенечка филхармонија; диригент: Антон Колар; солисти: Докузов, Тржан, Кречан, Рупар
Забелешка:
13,14.03.1976

Клучни зборови:
1976 Антон Колар Бравничар Владо Чучков Дворжак Докузов кларинет Концертантна симфонија за обоа Кречан Моцарт Предигра Кралот Матијаж Рупар Симфонија Од новиот свет Словенечка филхармонија Тржан фагот и хорна Es-dur

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат