Наслов:

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛЕН УМЕТНИЧКИ РАСТЕЖ


Издадено на: 12.03.1976
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 3958 | Страна: 9

Програма:
Концерт за пијано и оркестар во f-moll од Бах, Концерт за контрабас и оркестар од Кусевицки и вокален циклус „Дијалог“ од Бјелински.
Учесници:
Македонска филхармонија; Снежана Анастасова-Чадиковска - пијано; Велко Тодевски - контрабас; Рахилка Бурзевска - мецосопран

Клучни зборови:
1976 Бах Бјелински Велко Тодевски Владо Чучков вокален циклус Дијалог Концерт за контрабас и оркестар Концерт за пијано и оркестар во f-moll Кусевицки Македонска филхармонија Рахилка Бурзевска Снежана Анастасова-Чадиковска

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат