Наслов:

КОНТИНУИРАН ИНТЕРПРЕТАТИВЕН ТРЕТМАН


Издадено на: 03.03.1976
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10456 | Страна: 10

Програма:
Дивертименто од Петар Озгијан, Варијации од Михајло Николовски, Дијаметрија за обоа и ансамбл од Тома Прошев, Простор 5 од Сотир Голабовски и Психофонија 2 од Ристо Аврамовски.
Учесници:
Камерен ансамбл за современа музика „Св. Софија“; диригент: Тома Прошев; Киро Давидовски - обоа

Клучни зборови:
1976 Варијации Дивертименто Дијаметрија за обоа и ансамбл Димитрије Бужаровски Камерен ансамбл за современа музика Св. Софија Киро Давидовски Михајло Николовски Петар Озгијан Простор 5 Психофонија 2 Ристо Аврамовски Сотир Голабовски Тома Прошев

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат