Наслов:

НАДАРЕНО МУЗИЦИРАЊЕ


Издадено на: 28.02.1976
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10452 | Страна: 12

Програма:
Соната оп. 110 бр. 31 во As-dur од Лудвиг ван Бетовен, Новелета во fis-moll од Роберт Шуман, Импромпти оп. 142 бр. 1 и Фантазија во f-moll оп. 103 за четири раце од Франц Шуберт.
Учесници:
Љупка Хаџи Георгиева - пијано; придружба: Евгениј Корољов - пијано

Клучни зборови:
1976 Евгениј Корољов Импромпти оп. 142 бр. 1 Лудвиг ван Бетовен Љупка Хаџи-Георгиева Новелета во fis-moll Роберт Шуман Соната оп. 110 бр. 31 во As-dur Сотир Голабовски Фантазија во f-moll оп. 103 за четири раце Франц Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат