Наслов:

НАПРЕДОК НА ДИРИГЕНТОТ ПЕТРОВСКИ


Објавено на: 27.02.1976
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10451 | Страна: 10

Програма:
Увертира „Леонора бр.3“, Концерт за пијано и оркестар во C-dur бр. 1 и Симфонија бр. 2 во D-dur од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Перо Петровски; Загорка Сабљиќ - пијано, Србија

Клучни зборови:
Лудвиг ван Бетовен Димитрије Бужаровски Македонска филхармонија Перо Петровски Симфонија бр. 2 во D-dur Загорка Сабљиќ 1976 Увертира Леонора бр.3 Концерт за пијано и оркестар во C-dur бр. 1

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат