Наслов:

КАКОВ ЕКСПЕРИМЕНТ


Издадено на: 15.02.1976
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10439 | Страна: 14

Програма:
„Тристан и Изолда“ од Рихард Вагнер
Учесници:
Белградска филхармонија; диригент: Живоин Здравковиќ; солисти: Ингеборг Зобел, Спас Венков, Душан Поповиќ

Клучни зборови:
1976 Белградска филхармонија Димитрије Бужаровски Душан Поповиќ Живоин Здравковиќ Ингеборг Зобел Рихард Вагнер Спас Венков Тристан и Изолда

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат