Наслов:

ГО ДЕЛАМ МОЕТО ЦРВЕНИЛО


Издадено на: 14.02.1976
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 3935 | Страна: 10

Програма:
Концертна изведба на операта „Тристан и Изолда“ од Рихард Вагнер
Учесници:
Белградска филхармонија; диригент: Живоин Здравковиќ; вокални солисти: Ингеборг Зобел, Нада Путар-Голд, Спас Венков, Душан Поповиќ
Забелешка:
14,15.02.1976

Клучни зборови:
1976 Белградска филхармонија Владо Чучков Душан Поповиќ Живоин Здравковиќ Ингеборг Зобел Нада Путар-Голд Рихард Вагнер Спас Венков Тристан и Изолда

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат