Наслов:

ОСВЕЖУВАЊЕ ВО КОНЦЕРТНИОТ ЖИВОТ


Издадено на: 08.02.1976
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10432 | Страна: 12

Програма:
Кончерто гросо оп. 6 бр. 4 од Арканџело Корели, Кантата бр. 82 „Ich habe genung“ и Концерт за две виолини и гудачи во d-moll од Јохан Себастијан Бах и Симфонија бр. 3 во G-dur од Антонио Вивалди.
Учесници:
Камерен ансамбл на РТС; диригент: Олдржих Пипек; Анджеј Хиолски - баритон, Полска; Миланчо Митровски - обоа; Виолинско дуо Гаврилска-Братоев

Клучни зборови:
1976 Ich habe genung Анджеј Хиолски Антонио Вивалди Арканџело Корели Виолинско дуо Гаврилска-Братоев Димитрије Бужаровски Јохан Себастијан Бах Камерен ансамбл на РТС Кантата бр. 82 Концерт за две виолини и гудачи во d-moll Кончерто гросо оп. 6 бр. 4 Миланчо Митровски Олдржих Пипек Симфонија бр. 3 во G-dur

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат