Наслов:

ПУБЛИКАТА СЕ ОСИПУВА


Објавено на: 04.02.1976
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10428 | Страна: 10

Програма:
Предигра „Лесна коњаница“ од Франц Супе, Варшавски концерт од Рихард Адинсел, четири става од Суита бр. 1 од операта „Малиот принц“ од Тома Прошев и „Пролетни звуци“, „Пицикато полка“, „Рози од југ“ и „Радецки марш“ од Рихард Штраус.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Фимчо Муратовски; Јасминка Чакар - пијано

Клучни зборови:
1976 Предигра Лесна коњаница Тома Прошев Рихард Адинсел Рихард Штраус Суита бр. 1 Пролетни звуци Малиот принц Димитрије Бужаровски Пицикато полка Фимчо Муратовски Рози од југ Македонска филхармонија Радецки марш Јасминка Чакар Франц Супе Варшавски концерт

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат