Наслов:

ЗГОЛЕМЕНО ИНТЕРЕСИРАЊЕ ЗА ОБНОВЕНАТА „ТОСКА


Објавено на: 01.02.1976
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10425 | Страна: 12

Програма:
Опера „Тоска“ од Џакомо Пучини
Учесници:
солисти: Анастасија Димитрова, Димитри Мариновски, Рајко Коритник; диригент: Олдржих Пипек

Клучни зборови:
Рајко Коритник 1976 Тоска Џакомо Пучини Сотир Голабовски Олдржих Пипек Анастасија Димитрова Димитри Мариновски

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат