Наслов:

ИБЕРИЈА-ПРВПАТ И СОЛИДНО


Издадено на: 30.01.1976
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 3922 | Страна: 9

Програма:
Пасакаља од Властимир Николовски, Концерт за виолина и оркестар во D-dur од Лудвиг ван Бетовен и Иберија од Клод Дебиси.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Само Хубад, Словенија; Дејан Бравничар - виолина, Словенија

Клучни зборови:
1976 Владо Чучков Властимир Николовски Дејан Бравничар Иберија Клод Дебиси Концерт за виолина и оркестар во D-dur Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Пасакаља Само Хубад

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат