Наслов:

ШКОЛА ЗА ВИОЛИНСКОТО МАЈСТОРСТВО


Издадено на: 28.01.1976
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10421 | Страна: 10

Програма:
Пасакаља од Властимир Николовски, Иберија од Клод Дебиси и Концерт за виолина и оркестар во D-dur од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Само Хубад; Дејан Бравничар - виолина, Словенија

Клучни зборови:
1976 Властимир Николовски Дејан Бравничар Димитрије Бужаровски Иберија Клод Дебиси Концерт за виолина и оркестар во D-dur Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Пасакаља Само Хубад

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат