Наслов:

ВО ЦЕЛИНА ПРОСЕЧНО


Издадено на: 23.01.1976
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10416 | Страна: 10

Програма:
Предигра кон операта „Моќ на судбината“ од Џузепе Верди, Арија на куклата од операта „Хофманови приказни“ од Жак Офенбах, Арија на Лучија од операта „Лучија ди Ламермур“, Современа рапсодија од Љубомир Бранѓолица и „Финландија“ од Јан Сибелиус.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Томислав Шопов; Васка Биџова-Гајдова - сопран; Аци Бертонцељ - пијано

Клучни зборови:
1976 Аци Бертонцељ Васка Биџова Гајдова Димитрије Бужаровски Жак Офенбах Јан Сибелиус Лучија ди Ламермур Љубомир Бранѓолица Македонска филхармонија Предигра кон операта Моќ на судбината Современа рапсодија Томислав Шопов Финландија Хофманови приказни Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат