Наслов:

РАЗЛИЧНИ ОСТВАРУВАЊА


Издадено на: 15.01.1976
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10408 | Страна: 9

Програма:
„Академска предигра“ од Јоханес Брамс, Концерт бр. 2 за пијано и оркестар од Сергеј Рахмањинов и Симфонија бр. 9 од Дмитриј Шостакович.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ванчо Чавдарски; Стјепан Радиќ - пијано

Клучни зборови:
1976 Академска предигра Ванчо Чавдарски Димитрије Бужаровски Дмитриј Шостакович Јоханес Брамс Концерт бр. 2 за пијано и оркестар Македонска филхармонија Сергеј Рахмањинов Симфонија бр. 9 Стјепан Радиќ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат