Наслов:

ГРИЖЛИВО ПОДГОТВЕНА ПРОГРАМА


Издадено на: 30.12.1975
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10394 | Страна: 9

Програма:
Прелудиум и тема со варијации од Џоакино Росини, Соната од Пол Хиндемит, Спомен од Ф. Лотка, Полином Х од Сотир Голабовски и „Ловот на СВ. Хуберт“ од Х. Бусер.
Учесници:
Михајло Докузов - хорна; Марија Докузова - пијано

Клучни зборови:
1975 Ловот на СВ. Хуберт Марија Докузова Михајло Докузов Пол Хиндемит Полином Х Прелудиум и тема со варијации Соната Сотир Голабовски Спомен Ф. Лотка Х. Бусер Џоакино Росини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат