Наслов:

ДОЛОВЕНИ СОДРЖИНИ


Издадено на: 29.12.1975
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10392 | Страна: 10

Програма:
Концерт за пијано и оркестар бр. 3 од Стјепан Шулек и Симфонија бр. 6 во F-dur од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Младен Башиќ; Владимир Крпан - пијано

Клучни зборови:
1975 Владимир Крпан Димитрије Бужаровски Концерт за пијано и оркестар бр. 3 Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Младен Башиќ Симфонија бр. 6 во F-dur Стјепан Шулек

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат