Наслов:

АКЦИЈА ШТО ТРЕБА ДА ДОБИЕ ПОШИРОКА ПОДДРШКА


Објавено на: 19.12.1975
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10383 | Страна: 12

Програма:
Предигра кон операта „Вилијам Тел“ од Џоакино Росини, Концерт за обоа и оркестар во g-moll од Георг Фридрих Хендл, Арија на Лепорело од операта „Дон Жуан“ од Волфганг Амадеус Моцарт, Арија од операта „Борис Годунов“ од Модест Мусоргски и Рапсодија бр. 1 од Глигор Смокварски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Фимчо Муратовски; Стојан Докузов - обоа; Георги Божиков - бас

Клучни зборови:
Дон Жуан „Борис Годунов“ Сотир Голабовски Волфганг Амадеус Моцарт Георги Божиков Џоакино Росини Стојан Докузов Модест Мусоргски 1975 Рапсодија бр. 1 Предигра кон операта Вилијам Тел Глигор Смокварски Концерт за обоа и оркестар во g-moll Фимчо Муратовски Македонска филхармонија Георг Фридрих Хендл

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат