Наслов:

МУЗИЦИРАЊЕ ШТО ВОСХИТУВА


Објавено на: 17.12.1975
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10381 | Страна: 10

Програма:
Две дела од Жан Филип Рамо, Ноктурно во Des-dur оп. 29 бр. 2 и Скерцо бр. 3 оп. 39 од Фредерик Шопен, „Алборадо“ од циклусот „Огледала“ од Морис Равел, Шест кубански игри од „Танци“ од Игнасио Сервантес и „Карневал“ од Роберт Шуман.
Учесници:
Ненси Касанова - пијано, Куба

Клучни зборови:
Игнасио Сервантес Карневал Жан Филип Рамо 1975 Ненси Касанова Ноктурно во Des-dur оп. 29 бр. 2 Скерцо бр. 3 оп. 39 Роберт Шуман Алборадо Огледала Фредерик Шопен Шест кубански игри Морис Равел Танци Димитрије Бужаровски

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат