Наслов:

ДОЖИВЕАН МУЗИЧКИ ЧИН


Објавено на: 10.12.1975
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10374 | Страна: 11

Програма:
варијации и Симфонија бр. 4 од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Александар Лековски; Андре Навара - виолончело, Франција

Клучни зборови:
Симфонија бр. 4 Македонска филхармонија Камиј Сен-Санс Концерт за виолончело и оркестар во a-moll Андре Навара 1975 Петар Илич Чајковски Димитрије Бужаровски Александар Лековски Рококо варијации

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат