Наслов:

ИЗРАБОТЕНА КОНЦЕПЦИЈА


Издадено на: 03.12.1975
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10367 | Страна: 10

Програма:
Интродукција за виолина и пијано од Тома Прошев, Соната во d-moll од Јоханес Брамс и Соната во A-dur од Цезар Франк.
Учесници:
Зоран Димитровски - виолина; Весна Петрушевска - пијано

Клучни зборови:
1975 Весна Петрушевска Димитрије Бужаровски Зоран Димитровски Интродукција за виолина и пијано Јоханес Брамс Соната во d-moll Соната во А дур Тома Прошев Цезар Франк

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат