Наслов:

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ


Издадено на: 02.12.1975
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10366 | Страна: 8

Програма:
Соната бр. 3 во C-dur за соло виолина од Јохан Себастијан Бах, Соната оп. 30 бр. 2 во c-moll од Лудвиг ван Бетовен, Соната „Ѓаволски трилери“ од Џузепе Тартини/Крајслер, Арија од Тома Прошев и Рапсодија „Циганин“ од Морис Равел.
Учесници:
Божидар Братоев - виолина; Јасминка Чакар-Георгиева - пијано

Клучни зборови:
1975 Арија Божидар Братоев Ѓузепе Тартини Јасминка Чакар-Георгиева Јохан Себастијан Бах Крајслер Лудвиг ван Бетовен Морис Равел Рапсодија Циганин Соната бр. 3 во C-dur за соло виолина Соната Ѓаволски трилери Соната оп. 30 бр. 2 во c-moll Сотир Голабовски Тома Прошев

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат