Наслов:

РЕТКО ГОСТУВАЊЕ


Издадено на: 24.10.1975
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10329 | Страна: 11

Програма:
„Хованшчина“, „Песни и игри на смртта“ и „Слики од изложбата“ од Модест Мусоргски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Игор Ѓадров, Хрватска; Мирослав Чангаловиќ - бас, Србија

Клучни зборови:
„Слики од изложбата“ 1975 Димитрије Бужаровски Игор Џадров Македонска филхармонија Мирослав Чангаловиќ Модест Мусоргски Песни и игри на смртта Хованшчина

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат