Наслов:

МУЗИКА ЗА ВАС


Издадено на: 08.10.1975
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10313 | Страна: 11

Програма:
Концерт за кларинет и оркестар во f-moll од Карл Марија фон Вебер, Романса на Сантуца од операта „Кавалерија рустикана“ од Пјетро Маскањи и Арија на Марженка од операта „Продадена невеста“ од Беджих Сметан
Учесници:
Македонската филхармонија; диригент: Перо Петровски; Иван Кочаров - кларинет; Анастасија Димитрова - сопран

Клучни зборови:
1975 Анастасија Димитрова Беджих Сметана Димитрије Бужаровски Иван Кочаров Кавалерија Рустикана Карл Марија фон Вебер Концерт за кларинет и оркестар во f-moll Македонската филхармонија Перо Петровски Пјетро Маскањи Продадена невеста Романса

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат