Наслов:

ВЕЛИЧЕСТВЕН КРАЈ


Објавено на: 26.08.1975
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10270 | Страна: 9

Програма:
Соната бр. 29 оп. 106 во B-dur од Лудвиг ван Бетовен, Соната бр. 3 оп. 28 од Сергеј Прокофјев, Прелидуими во cis-moll, C-dur и g-moll од Сергеј Рахмањинов, Три фрагменти од балетот „Петрушка“ од Игор Стравински.
Учесници:
Григориј Соколов - пијано, СССР

Клучни зборови:
Лудвиг ван Бетовен Прелидуими во cis-moll C-dur и g-moll Сергеј Прокофјев Три фрагменти од балетот Петрушка Игор Стравински Соната бр. 3 оп. 28 Сотир Голабовски Охридско лето Сергеј Рахмањинов 1975 Григориј Соколов Соната бр. 29 оп. 106 во B-dur

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат