Наслов:

УБАВИ ИСПОЛНИТЕЛСКИ РЕЗУЛТАТИ


Издадено на: 23.08.1975
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10267 | Страна: 10

Програма:
„За пијано“ од Клод Дебиси, Пет афоризми од Тома Прошев, Балада оп. 118 во g-moll и Капричо оп. 116 во d-moll од Јоханес Брамс, Балада оп. 23 во g-moll од Фредерик Шопен.
Учесници:
Евушка Трпкова-Елезовиќ - пијано

Клучни зборови:
1975 Балада оп. 118 во g-moll Балада оп. 23 во g-moll Евушка Трпкова-Елезовиќ За пијано Јоханес Брамс Капричо оп. 116 во d-moll Клод Дебиси Охридско лето Пет афоризми Сотир Голабовски Тома Прошев Фредерик Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат