Наслов:

ГОЛЕМА ИСПОЛНИТЕЛСКА УМЕТНОСТ


Објавено на: 21.08.1975
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10265 | Страна: 10

Програма:
Соната за виолина и пијано во A-dur КВ 526 од Волфганг Амадеус Моцарт, Соната за виолина и пијано од Роберт Шуман, Соната за виолина и пијано бр. 2 во G-dur оп. 13 од Едвард Григ, Пет мелодии оп. 35 од Сергеј Прокофјев, Три каприча оп. 40 - бр. 20, 21 и 24 од Николо Паганини.
Учесници:
Игор Ојстрах - виолина, СССР; Игор Чернишов - пијано, СССР

Клучни зборови:
Игор Чернишов 1975 Роберт Шуман Соната за виолина и пијано Соната за виолина и пијано во A-dur КВ 526 Волфганг Амадеус Моцарт Соната за виолина и пијано бр. 2 во G-dur оп. 13 Сергеј Прокофјев Пет мелодии оп. 35 Николо Паганини Три каприча оп. 40 - бр. 20 Едвард Григ 21 и 24 Сотир Голабовски Охридско лето Игор Ојстрах

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат