Наслов:

ПРОГРАМСКО ОСВЕЖУВАЊЕ


Издадено на: 19.08.1975
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10263 | Страна: 9

Програма:
Canzon duodecimi toni и Cazon septimi toni од Џовани Габриели, Choral et Fugue од Јохан Себастијан Бах, Antiphoni бр. 1 од Хајнрих Шутц и Tabulaire од Гартенлауб.
Учесници:
Дувачки октет од Париз, Франција

Клучни зборови:
1975 Antiphoni no. 1 Canzon duodecimi toni Cazon septimi toni Choral et Fugue Tabulaire Гартенлауб Дувачки октет од Париз Јохан Себастијан Бах Охридско лето Сотир Голабовски Хајнрих Шутц Џовани Габриели

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат