Наслов:

ДИЈАМЕТРАЛНИ ИСПОЛНИТЕЛСКИ РЕЗУЛТАТИ


Издадено на: 19.08.1975
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10260 | Страна: 11

Програма:
Симфонија во D-dur од Волфганг Амадеус Моцарт, Суита од Арканџело Корели
Учесници:
Хор и Оркестар на Бидгошката капела, Полска; диригент: Влодимир Шимански

Клучни зборови:
1975 Арканџело Корели Влодимир Шимански Волфганг Амадеус Моцарт Охридско лето Симфонија во D-dur Сотир Голабовски Суита Хор и Оркестар на Бидгошката капела

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат