Наслов:

ЦЕЛОСНО ТОЛКУВАЊЕ НА МУЗИЧКИТЕ ДЕЛА


Издадено на: 15.08.1975
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10259 | Страна: 9

Програма:
Трио во G-dur КВ 564 од Волфганг Амадеус Моцарт, Трио „Думки“ оп. 90 од Антонин Дворжак, Трио во e-moll од Дмитриј Шостакович
Учесници:
Московско трио, СССР

Клучни зборови:
1975 Антонин Дворжак Волфганг Амадеус Моцарт Дмитриј Шостакович Думки оп. 90 Московско трио Охридско лето Сотир Голабовски Трио во e-moll Трио во G-dur КВ 564

Оригинален извадок: