Наслов:

ЗАНИМЛИВИ ИСПОЛНИТЕЛСКИ РЕШЕНИЈА


Издадено на: 14.08.1975
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10258 | Страна: 11

Програма:
Серенада оп. 3 бр. 5 од Јозеф Хајдн, Квартет бр. 2 од Кжиштоф Пендерецки и Гудачки квартет од Морис Равел.
Учесници:
Гудачки квартет „Виланов“, Полска

Клучни зборови:
„Гудачки квартет“ 1975 Гудачки квартет Виланов Јозеф Хајдн Квартет бр. 2 Кжиштоф Пендерецки Морис Равел Серенада оп. 3 бр. 5 Сотир Голабовски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат