Наслов:

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛЕН КОНЦЕРТ


Издадено на: 12.08.1975
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10256 | Страна: 9

Програма:
Ecce quamodo moritur iustus од Јакобус Галус, „Њест свјат“ од Стеван Мокрањац, црнечки спиритуали и др.
Учесници:
Словенечки октет, Словенија;

Клучни зборови:
1975 Ecce quamodo moritur iustus Јакобус Галус Њест свјат Охридско лето Словенечки октет Сотир Голабовски Стеван Мокрањац црнечки спиритуали

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат