Наслов:

ГОЛЕМО ИСПОЛНИТЕЛСКО ОСТВАРУВАЊЕ


Издадено на: 12.08.1975
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10256 | Страна: 9

Програма:
Баркарола, Скерцо бр. 1 во h-moll, Ноктурно во c-moll, Две мазурки и Полонеза во As-dur од Фредерик Шопен, Прелуидуми бр. 1, 8, 12 и 24 од Клод Дебиси и Соната бр. 8 оп. 84 во b-moll од Сергеј Прокофјев.
Учесници:
Владимир Крањев - пијано, СССР

Клучни зборови:
12 и 24 1975 8 Баркарола Владимир Крањев Две мазурки Клод Дебиси Ноктурно во c-moll Охридско лето Полонеза во As-dur Прелуидуми бр. 1 Сергеј Прокофјев Скерцо бр. 1 во h-moll Соната бр. 8 оп. 84 во b-moll Сотир Голабовски Фредерик Шопен

Оригинален извадок: